We helpen slimme kinderen in Ghana

Het is onze missie om toekomstige leiders te ondersteunen, door hen vanaf jonge leeftijd op te voeden en te voeden. Wij zijn van mening dat we door kinderen te helpen die het goed hebben maar niet over de financiële middelen beschikken om hun middelbare school af te maken, een verschil kunnen maken.

Er zijn voldoende basisscholen en er zijn voldoende goede universiteiten, maar veel kinderen hebben moeite om hun middelbare school af te maken. Simpel omdat ze de toegangsprijs niet kunnen betalen. En ook omdat ze het gezin moeten helpen om voor zichzelf en hun gezinnen te zorgen.

Selectie proces

Elk jaar selecteren we voor nu zes kinderen om ons zesjarig programma te volgen. De kinderen worden landelijk geselecteerd, maar meestal uit het landelijke gebied van Ghana. Ze voltooien een toelatingsexamen en een vragenlijst, interview en achtergrondcheck om hun talent en behoeftigheid te bepalen.

Toegezegde ondersteuning

De geselecteerde kinderen die het programma starten, beloven schriftelijk om de SmartKids Foundation te ondersteunen en deel te nemen aan het proces tijdens hun toekomstige beroepsleven. Met een belofte om het vooruit te betalen helpen ze volgende kinderen om school af te maken. In dat licht is het goed om te zien dat de meeste bestuursleden van de stichting in Ghana voormalige SmartKids zijn.

Dr. Rashid, tegenwoordig werkzaam in een ziekenhuis
Rashid in 2004 als een van de eerste SmartKids kinderen

Ze maken de volgende stap

Nadat de kinderen de middelbare school hebben afgemaakt vanwege hun bewezen talent, vinden de meesten van hen sponsoring en financiering of een persoonlijke sponsor via de stichting, om naar universatie of hogescholen te gaan om er bachelor of beroepsopleiding te krijgen om docter, manager, leraar te worden of een ander beroep. Een goed voorbeeld hiervan is Rashid, als een van de eerste SmartKids kinderen. Hij beëindigde zijn middelbare school als de nummer twee van zijn hele jaar door. Na het vinden van een beurs is hij nu een arts in een ziekenhuis.

“Want we moeten ernaar streven om terug te geven aan de samenleving, als we maar willen dat de toekomstige generatie onze inspanningen overtreft om de wereld een betere plek te maken. En totdat deze ambitie uiteindelijk intact is, zal Ons doorzettingsvermogen van verheven invloed zijn, door dik en dun, de hele dag en nacht. We werken naar ons doel met al onze macht. “

Dr. Abdul Rashid Abdulai

“Als je het mij vraagt, is alles mogelijk. Als je ervoor gaat!”