Ontwikkelingshulp zou zichzelf overbodig moeten maken

We helpen slimme kinderen om de volgende stap in hun opleiding te zetten. Door de kloof te overbruggen tussen de basisschool, de middelbare school en de universiteit

Je moet ergens beginnen

Over de hele wereld zijn er veel kinderen die al vanaf hun ontwikkeling geen toegang hebben tot onderwijs. We willen dat probleem oplossen, maar we zijn niet in staat om dat te doen. Het probleem is te groot voor de grote internationale organisaties, laat staan ​​voor een kleine organisatie zoals de SmartKids Foundation. Daarom richten we ons op een selecte groep slimme kinderen die de financiering voor hun opleiding niet kunnen vinden. Met het idee dat je ergens moet beginnen.

Geef mensen hengels

dat na tientallen jaren van ontwikkelingshulp en samenwerking mensen het eens waren: geef ze geen vis, maar hengels. Later werd dit idee vervangen door: mensen leren hengels te maken, dan hoef je niet meer terug te komen. Maar om een ​​visserij-industrie te creëren die een bevolking kan voeden, moet u rekening houden met internationale beperkingen, vervuiling, overbevissing, financiën, logistiek, enzovoort. Dus we geloven dat de volgende stap zou moeten zijn om mensen in de ontwikkelingslanden te leren hoe ze hun eigen problemen kunnen oplossen. Zeer intelligente jongeren zijn het meest geschikt om dit idee in de praktijk te brengen. Deze kinderen hebben het grootste potentieel om de nieuwe leiders, denkers en intellectuele elite van hun land te worden en zullen hun landen echt vooruit kunnen helpen, mits ze goed opgeleid zijn. Daarom zijn zij de doelgroep van de SmartKids Foundation.

"Moeten we ons niet allemaal als vriendelijke buren gedragen in een wijk met de naam aarde?"