Ons inkomen is afhankelijk van schenkingen.

Hoe komen de gelden van de schenkingen binnen?

 

 1. Corporate sponsoren; Vaak de financiers van een groep van 6 SmartKids.
  Per jaar (totaal € 6,000) of
  Per periode van 6 jaar (totaal € 36,000)
 2. Sponsoren van een specifieke SmartKid;
  Financiering is ongeveer € 1,080. – per jaar
  Financiering is ongeveer € 90.- per maand
  Soms faciliteert de stichting de financiering van een studie (Universiteit etc.), d.w.z. de zoektocht naar een koppeling van een persoonlijke sponsor aan een SmartKid student op een tertiaire onderwijsinstelling.
 3. Structurele (periodiek) Steun Leden van de Stichting;
  Bv € 25.- per maand (totaal € 300.- per jaar)
 4. Andere incidentele Sponsoren en donateurs;
  Geld inzamelingsacties
  Organisatie van evenementen (concerten, sponsorlopen zoals marathon, triatlon etc.)
  Crowdfunding
  Incidentele Cash donaties

In het verleden heeft de stichting veel steun gehad vanuit de Corporate sector Sub1 (grote bedrijven zoals: ASML, Achmea, Rabobank, ASN bank, Turing(=TomTom) etc.) Echter momenteel is er een tendens dat deze soort sponsoren hun steun afbouwen en meer concentreren op steun in hun eigen sector en werkgebied. Daardoor komt de potentiele financiering/steun voor projecten zoal die van onze stichting in Ghana zwaar onder druk te staan. Nu is de stichting genoodzaakt zich te concentreren op acties zoals in sub2,  3 en 4.

Kosten bij innen van schenkingen.

Directe donaties op de ING rekening van SmartKids Foundation en Facebook kosten geen geld, alle andere vormen zoals Mollie, Just Giving, GeefSamen via Geef.nl kosten, hetzij een transactie fee en/of een percentage van de donatie of beide.
Conclusie: ING direct en Facebook donaties zijn kosteloos, dus hebben onze voorkeur.
Mollie,  JustGiving en GeefSamen platform kosten geld en JustGiving lijkt de minste handige oplossing.

Uitgaven in Nederland

Alle uitgaven (inclusief die gemaakt voor fondsenwerving) die in Nederland worden gemaakt, worden betaald door onze vrijwilligers of door het bestuur en we beloven dat we in de toekomst op deze manier zullen blijven werken, ongeacht de grootte of balanstotalen.

Uitgaven in Ghana

In Ghana werkt het een beetje anders. Omdat mensen het zich niet kunnen veroorloven om tijd en geld te spenderen zonder te worden beloond. De Foundation heeft één persoon in dienst, onze nationale coördinator. Hij / zij heeft veel taken; het bezoeken en ondersteunen van de kinderen, het controleren van hun vorderingen, correspondentie met hun ouders en algemene probleemoplossing. Hij / zij is ook onze belangrijkste contactpersoon bij de verschillende scholen waar onze kinderen worden opgeleid. De ontvangsten worden voor 95% besteed aan onderricht,  maaltijden gedurende het hele jaar, overnachting en boeken. Diverse andere kosten voor basisbehoeften, zoals kleding of lakens en dekens (matrassen) zijn niet altijd betaalbaar voor onze kinderen en daarom hebben we besloten die ook te betalen. We moedigen het gebruik van computer- en internetfaciliteiten aan en investeren in de nodige infrastructuur.
 
Inclusief dit soort kosten kan 95% van ons budget nu rechtstreeks worden toegewezen aan een specifieke SmartKid. Het is altijd ons doel geweest om dat percentage dicht bij de 100% te krijgen en we zien de manier waarop we onze fondsen besteden als onderdeel van onze legitimiteit.
 

"Als je het mij vraagt, is alles mogelijk. Als je ervoor gaat! "